Pema më e madhe në botë

NGS Picture ID:1507300Një sekuojë gjigante në Parkun Kombëtar të Nevadës është 3 200 vjeçare. Ajo është 247 metra e gjatë.

Portreti i pemës gjigante i realizuar nga “National Geographic”, është një mozaik i krijuar nga 126 foto në përpjekje për të krijuar një pamje të plotë të gjatësisë së saj. “The President”  është pema e dytë më e gjatë në botë.

Pema më e madhe në botë ndodhet në Kaliforni dhe është 116 metra e gjatë. Por në termat e masës “The President është pema më e madhe në botë.