Home » 2014 » March

Ashton: Paketa për drejtësi do të finalizohet në takimin e ardhshëm

Ashton: Paketa për drejtësi do të finalizohet në takimin e ardhshëm

Në rundin e sotëm të takimit ndërmjet delegacioneve të nivelit të lartë të Kosovës dhe Serbisë me ndërmjetësimin e Bashkimit Evropian është diskutuar për sistemin e drejtësisë në pjesën veriore të Kosovës. “Ne e vazhduam punën në çështjet e ndërlidhura me implementimin e Marrëveshjes së Prillit”, thuhet në deklaratën e…

Kreditë e këqija, Bankat pastrojnë bilancet negative!

Kreditë e këqija, Bankat pastrojnë bilancet negative!

Bankat e nivelit të dytë do të pastrohen nga bilancet negative të krijuar nga kreditë e pakthyera. Projektligji që lejon bankat të pastrojnë bilancet negative është prezantuar nga Zv/Ministri i Financave, Ervin Mete para deputetëve të Komisionit të Ekonomisë. Një vendim i tillë sipas ekspertëve pritet ti çlironte bankat ato…

BDI, takim me banorët shqiptarë të fshatrave të Manastirit

BDI, takim me banorët shqiptarë të fshatrave të Manastirit

 Një nga risitë e këtyre zgjedhjeve parlamentare, është garimi i kandidatëve të Bashkimit Demokratik për Integrim në njësinë zgjedhore numër 4. Ky veprim politik i kësaj partie, nxjerr në pah ekzistencën e një komuniteti jo të vogël të shqiptarëve etnikë në pjesën e Maqedonisë juglindore, për të cilët opinioni ka…

Mërkur Bua Shpata, shqiptari i cili para 500 vjetësh ndikoi në neutralitetin e Zvicrës

Mërkur Bua Shpata, shqiptari i cili para 500 vjetësh ndikoi në neutralitetin e Zvicrës

“Vite më parë, mu desh të bëja kërkime në historinë e Zvicrës për të gjetur argumente për lidhjen e Heroit tonë Kombëtar Skënderbeut, me atë vend. Këtë punë e bëra sipas porosisë me shkrim të z. Flavio Koti, president  i Konfederatës zvicerane dhe kryetari OSBE në atë kohë, për të…

Gardiania e Nexhmie Hoxhës: Në burg nuk u la kurrë në dush, kishte frikë mos e godisnin

Gardiania e Nexhmie Hoxhës: Në burg nuk u la kurrë në dush, kishte frikë mos e godisnin

​Kush e kishte njohur jashtë, zor se do ta besonte se ajo grua e veshur në gri, maniake pastërtie, që bënte punë dore e shkruante në ditar, ishte Nexhmije Hoxha. Gruaja më e pushtetshme e diktaturës, tanimë vuante dënimin në Burgun 325 në Tiranë. Kush e kishte pësuar prej saj,…

1 2 3 22