Ahmetaj investiroreve te huaj: hajdeni se ne Shqiperi se do te gjeni skllever

arben-ahmetaj-280x200_2

Nje turp i vertete. Ne e dime se krahu i punes eshte ne kushtet e skllaverise, eshte me pak i paguari ne Europe. Ky nuk eshte per tu reklamuar publikisht, sidomos nga nje minister. Gjendja e krahut te punes ne Shqiperi mbetet nje turp per termat e zhvillimit ekonomik. Kjo nuk duhet te jete nje arsye per investitoret e huaj, sepse keshtu i bie qe Qeveria u ben thirrje investitoreve te huaj: hajdeni e fitoni leke pa kosto ne Shqiperi sepse shqiptaret mund t’i skllaveroni.

 

Mbahet forumi i përbashkët ekonomik Shqipëri-Austri. I pranishëm në këtë forum, Arben Ahmetaj, Ministër i Zhvillimit Ekonomik, Tregtisë dhe Sipërmarrjes theksoi domosdoshmërinë e një modeli të ri ekomomik.

 

“Shqipëria ka sistem tatimor të thjeshtë dhe të ulët”- tha gjatë fjalës së tij Ahmetaj. Sipas ministrit Ahmetaj, krahu i punës në Shqipëri është favorizues për investitorët.

 

“Shqipëria një orë larg tregut evropian”- tha më tej ministri Arben Ahmetaj.