Ate qe po arrin FDSH nuk e ka arritur deri me sot asnje force politike

IMG_1219FDSH, si levizje politike per here te pare ne historine politike shqiptare ka seksion ne SHBA. Deri me sot nuk ka ndodhur qe nje parti politike shqiptare te kete dege e perfaqesues ne SHBA.

FDSH, si levizje politike per here te pare ne historine politike shqiptare ka dege dhe perfaqesues ne Kanada. Eshte hera e pare qe nje subjekt politik shqiptar te kete seksion ne Kanada.

FDSH sot ka hapur seksionin e saj ne Australi. Kjo eshte risi dhe nje vleresim per komunitetin e harruar shqiptar ne Australi.

FDSH eshte levizje politike e themeluar ne Diaspore e qe perfaqeson Diasporen. Edhe kjo eshte nje risi ne politiken shqitpare, qe Diaspora nuk merret vetem me lobim, por kerkon te implimentohet demokratikisht ne sistemin politik shqiptar.

FDSH nis peticionin per te drejten e votes te shqiptareve qe jetojne jashte. Edhe kjo eshte nje risi. Deri tani per voten e emigranteve qe jetojne jashte kemi pasur vetem premtime elektorale.

FDSH, dita dites po tregon se eshte nje hap para me kohen ne krahasim me subjektet e vjetra politike shqiptare. Prandaj, mund te themi FDSH eshte e pranishme dhe do te jete e Forte!