Dënim me vdekje për personin që planifikonte vrasjen e Obamës

Dënim me vdekje për personin që planifikonte vrasjen e Obamës

Gjykata e pavarur në shtetin e Dakotës e ka dënuar 44 vjeçarin James McQuaya për vrasjen e një gruaje të moshuar, si dhe vet e ka pranuar para gjykatës se kishte planifikuar edhe vrasjen e presidentit Obama.

McQuay ka deklaruar se e ka vrarë 75 vjeçaren Mabel Schaine në vitin 2011 me anë të një thike, por më vonë është penduar edhe pse është konstatuar se është i sëmurë mental.

I dënuari ka pranuar gjithashtu se pas vrasjes i ka vjedhur asaj edhe makinën, e më pas kishte planifikuar që të udhëtojë drejt Washingtonit për të likuiduar edhe presidentin Barack Obama.