FDSH prezanton Peticionin e te Drejtes se Votes se emigranteve edhe tek CDU-Gjermani

10168070_761203517244980_1741956959700594352_nKryetari i FDSH per Gjermanine, z. Kole Gjoka shte ftuar  nje takim te z. Reimer Böge, Kryetarit te CDU ( dhe njekohesishte Eurodeputet) per Republike  Schleswig Holstein me kryetaret e rretheve te CDU per mobilizimin e anetareve me rastin e zgjedhjeve per ne PE. Z. Kole Gjoka, ne emer te FDSH per Gjermanine mbeshtet kanditimin e tij dhe politiken e CDU per Europen. Me kete rast z. Kole Gjoka mbajti fjalim ku prezantoj FDSH, politikat e saj per Shqiperine dhe Europen si dhe prezantoje nismen e Peticionit per te Drejten e Votes se Emigranteve, ku u kerkoje perfaqesuesve te CDU qe e Drejta e Votes se Emigranteve te behet pjese e kritereve te Shqiperi per procesin e integrimit europian.

Fjalimi i mbajtur nga Kole Gjoka:

 
10365976_1424025104533818_208880902433795092_n Mirembrema te gjitheve .

Une quhem Kole Gjoka.

Kam lindur ne Shqiperi.

Kam studiuar ne universitet ushtarake dhe specializuar per raketa,

Kam studiuar per Matematik-Fizike.

Nga viti 1996 jetoj e punoj ne Gjermani.

Jam Antare i dhomes se Tregtise  Gjermane- Shqipetare.

Jam Pronar i firmes Auto-Pflegeservice Riewesell.

JamPerfaqesues i Dhomes se Tregtise dhe Industris Tirane, Shqiperise per Hamburg dhe Schleswig Holstein.

Jam Kryetari i Frontit Demokristian Shqipetar per Gjermanine.

Fronti Demokristian Shqiptare eshte nje levizje politike e formuar nga intelektual dhe biznesmen te suksesshem te cilet jetojne jashte shqiperise ne emigracion dhe jemi te perfaqesues ne te gjithe teritorin e Shqiperise si dhe ne shume vende te Eu e me gjere si ne: Itali, Greqi,USA,Kanada, Angli,Suedietj.

Shqiperia ka 3.5 milion banore dhe 1,5 prej ketyre jetojne dhe punojne ne Emigracion.

 

Qellimet e levizjes sone politike jane :

1- Perfundimin e tradizicionit te stergjatur Shqipetar duke realizuar reformat qe kerkon BE,          per te arritur antarsimin e shpejte ne EU.

2-Lufta pa kompromis ndaj korrupsionit.

3- E drejta e votes per zgjedhjet parlamentare dhe vendore  te Shqiprise per te gjithe emigrantet ne vendet ku jetojne dhe punojne.online, ne Konsulatat ose Ambasadat tona ne vendet ku jetojm.

4- Me kulturen tone te punes dhe njohurite qe kemi marre gjate punes tone ne vendet e BE te mund te ndihmojm zhvillimin e Shqiperise.

 

Shpresojme ne mbeshtetjen  e Zoteri Böge ne nivel Republike dhe Bundesrepublike.

Shpresojme dhe ne mbeshtetjen e grupit parlamentar te CDU/CSU ne parlamentin Europian.

Une shpresoj ne nje bashkpunim te suksesshem me Dhomen e Tregtis dhe Industrise Gjermane.

Ju falenderoj perzemersisht per vemendjen tuaj dhe per mundesin qe me dhate te prezantoj FDSH perpara jush.