Vazhdon jehona e FDSH ne qytetet e Italise

IMG_1208 IMG_1168 IMG_1219 IMG_1227 IMG_1169 IMG_1235Takimi i radhes i FDSH ishte ne qytetetin e Livornos. Ne kete takim moren pjese qindra qytetare te komunitetit shqiptare qe jetojne ne Livorno si dhe ishin te pranishem edhe anetaret e Kryesise dhe vete z. Eduart Ndocaj, kryetar i FDSH. Tema me e nxehte qe u cek ne takim ishte Peticioni i FDSH per te Drejten e Votes se Shqiptare qe jetojne jashte. Edhe pse kjo eshte nje iniciateve shume e rendesishme per dremokracine shqiptare dhe qe per here te pare merret nga nje levizje politike e themeluar ne Diaspore sic eshte FDSH, kjo vazhdon te mbahet ne erresire nga mediat e shkruara dhe vizive shqiptare. Kjo deshmon edhe njehere faktin se sa e deshperuar eshte gjendja e mediave te lira dhe sa pak vemendje u kushtojne shqiptareve qe jetojne jashte qe per nga numrat permbejne me shume se gjysmen e popullsise qe jetojne jashte vendit. Komuniteti shqiptar i Livornon u shpreh shume entuziaste per kete iniciative dhe u shprehen se kishin kohe qe e prisnin nje nisme te tille, sepse ne Shqiperi ndjehet te braktisur e te perjashtuar dhe ne Itali sikur te ishin te njerkes. Ne fund te ketij takimi qindra qytetare te pranishem firmosen Peticionin, i cili tashme eshte prezantuar edhe ne nivelet me te larta te BE.  Takimi i radhes i FDSH, me date 28 Qershor do te jete ne Athine, ku pritet te organizohet ne nje stadium dhe do te kete te pranishem edhe nga autoritetet e larta te Shtetit grek si dhe perfaqesues te BE.