Vizat për në SHBA, priten lehtësime

Home » Aktualitet » Vizat për në SHBA, priten lehtësime

By Redaksia on May 22, 2014. No Comments

Vizat për në SHBA, priten lehtësime

Me sa duket vizat për në SHBA do të lehtësohen për qytetarët e vendeve të tjera. Kjo  nga ana e Presidentit të SHBA-së Barack Obama shihet si investim pasi vizitorët do të mund të shpenzojnë para në hotele, restorante, atraksione dhe biznese të tjera gjatë kohës që qëndrojnë në SHBA.
Obama, para 2 vjetësh ka përshpejtuar procesin e marrjes së vizave nga qytetarët e Kinës dhe Brazilit, hapa të cilët kanë zvogëluar pritjet e vizitorëve për të shkuar në SHBA.
“Besoni ose jo, turizmi është eksport”, ka thënë Obama javën e kaluar.
“Dhe nëse ne e bëjmë më të lehtë ardhjen e vizitorëve të huaj në SHBA, ata do të shpenzojnë para në atraksione amerikane, dhe kjo do ta rrisë ekonominë për të gjithë”, tha presidenti amerikan.

 

Leave a Reply