FDSH- Perfundoje me suksese takimi i Athines/ Kryetari Ndocaj, thirrje Diaspores per bashkim

10516852_796273500404648_7406967453319425281_nNe prani te qindra emigranteve shqiptare qe jetojne ne Athine, mbaroje me sukses takimi i FDSH. z. Eduart Ndocaj, Kryetar i FDSH, theksoje rendesine e te Drejtes se Votes te Shqiptareve qe jetojne jashte. Ai theksoi se FDSH eshte e vetmja force politike e themeluar ne Diaspore e qe perfaqeson Diaspore si dhe faktin se eshte e vetmja force qe lobon per te drejten e Votes se Emigranteve si dhe u premtoje emigranteve qe nese do te votojne ne zgjedhje e ardhshme FDSH, kjo e fundit do te propozoje edhe 15% kuotave ne Parlament nga Diaspora, 15% te kuotave ne institucione shteteterore dhe ne administrate nga Diaspora. Gjithashtu, ai theksoje se marrja e Statusit eshte ngjarje historike e per kete duhet falenderuar Diaspora dhe Populli shqiptar e jo politikanet qe e zvarriten kete proces per 22 vjet. Per here te pare prezantohet edhe flamuri i FDSH sic mund ta shihni ne foto. Mori pjese ne kete takim edhe z. Kole Gjoka, Kryetar i FDSH dega Gjermani, z. Gjovalin Perndoj, Kryetar i FDSH dega Itali e qindra te tjere. Gjithashtu, z. Ndocaj, u theksoje te pranishme se kontributi i jone, Diaspores, nuk mund te jete vetem ekonomik sic ka qene deri tani, por duhet te jete edhe politik edhe social. Ne Shqiperi po vriten biznesmen, vendi duket sikur eshte marre peng nga nje klase mafioze e kontributi i Diaspores duhet te jete aktiv per ta cliruar e per ta kthyer ne dore te shqiptareve.