Home » 2014 » July

Mirditoret nuk kane dek!

Mirditoret nuk kane dek!

                Moj Mirdite me kapedana, Peseqind vjet nuk je pushtu! Peseqind vjet ke “pre” sulltana. Shqiptarizmen ke lartesu… Derisa nje “vlla” Shqiptar, “Dreqi i kuq” te preu ne bese. Peseqind vjet’ si mal krenar, Pesedhjete vjet’ per faqe te zeze.. Te neperkembi e…

Tragjedia në Mirditë/ Dëshmia tronditëse nga HEC-i: Galeri mesjetare, pune pa sigurime dhe kërcënim

Tragjedia në Mirditë/ Dëshmia tronditëse nga HEC-i: Galeri mesjetare, pune pa sigurime dhe kërcënim

Punonjësit e HEC-it të Qafë Mollës në të cilën operon firma turke në Mirditë punojnë në kushte mesjetare në galeritë ku nuk ka as harqe dhe as masa të tjera sigurimi. Përveç faktit që ata janë të pasiguruar, ata gjenden nën kërcënimin e pushimit nga puna në çdo moment shoqëruar…

Tragjedi- Shembet tuneli i HECI te Qafe-Molles, vdesin dy punetore shqiptar e nje turk

Tragjedi- Shembet tuneli i HECI te Qafe-Molles,  vdesin dy punetore shqiptar e nje turk

Eshte shembur tuneli i ndertimit te HECI te Qafe-Molles  duke gjetur vdekjen dy punetore shqiptare e nje turk. Tensioni eshte i larte ne vendgjarje. Firma qe ekzekutonte punimet punonte pa asnje lloj kriteri e punetoret ishin ne te zeze. Asnje perfaqesues nga autoritetet shteterore nuk ndodhet ne vendngjarje. I vetmi i…

Ekonomia shqiptare drejt kolapsit-Falimentojne 100 biznese per 40 dite

Ekonomia shqiptare drejt kolapsit-Falimentojne 100 biznese per 40 dite

Kriza ekonomike ka prekur ndjeshëm shoqërinë shqiptare, duke krijuar kështu probleme përsa i përket vijueshmërisë së bizneseve. Qendra Kombëtare e Regjistrimit, ka bërë të ditur në një nga njoftimet e saj se, rreth 100 shoqëri kanë nisur procedurat e falimentimit të tyre, duke njoftuar kreditorët të marrin pjesë në procedurat…

Ndarja e re, si ndryshoi harta nga varianti fillestar. Veriu e humbi betejen pa e filluar

Ndarja e re, si ndryshoi harta nga varianti fillestar. Veriu e humbi betejen pa e filluar

Alban Daci Ndarja e re territoriale eshte nje ngjarje shume e rendesishme per Shqiperine, sepse nje proces i tille ndodh njehere ne 40 vjet. Gjithashtu, ndarja e re territoriale ka efekte shume te rendesishme politike, ekonomike e sociale. Keto efekte do te shihen menjehere ne zgjedhjet e ardhshme lokale. Me…

1 2 3 13