Denoncim/Te pushohet nga puna Pergjegjesi i Zyres Arsimore ne Devoll, Alban Fetolli!

ministria-arsimitPara disa ditesh,kerkova sipas ligjit,informacion ne lidhje me Dosjen time te punes qe,gjendet ne arshiven zyrtare,brenda selise te Zyres Arsimore ne Devoll, qyteti i Bilishtit. Brenda 10 ditesh ,informacioni mu dergua zyretarisht nga i pari i kesaj zyre. Por,ajo qe me ra ne sy,ishte tentativa e ketij zyrtari,tashme te ri nga PSSH,per te fshehur nje krim mafioz qe,eshte bere ne periudhen e para zgjedhjeve te vitit 2013. Konkretisht,sipas ligjit cdo i punesuar ne ndermarje,ka te drejte dhe detyrim ,te freskoje(!) ,me te dhenat e kualifikimeve te veta profesionale.Ne 28 Janar 2005 ,une kam cuar ne kete institucion,Fotokopien e Diplomes se Universitetit dhe Librezen e Notave,te shkolles se larte qe,sapo isha diplomuar. Natyrisht,kjo gje u be ne menyre legale,hapur diten me diell.Shefi i kuadrit i asaj kohe,e mori sipas ligjit,e arshivoi ne listen e hyrjeve dhe me pas e bashkengjiti me dokumentet e tjera. Por ne dokumentin e ri,pergjegjesi i ZA Devoll,zoti Fetolli keto mungojne.Cuditerisht,eshte data e regjistrimit te dosjes;.4 shkurt 2005;nr i saj- 1023;Vendimet gjyqesore te viteve 2005-2007 por,jo data kur eshte dorezuar dokumenti i noterizuar i diplomes+libreza e notave. Perpjekjeve te mia per tu sqaruar,Zoti Alban iu pergjigj me refuzim.Sipas tij ,dokumenti eshte futur ne menyre klandestine ,nga nje i panjohur.D.mth,indirekt bie ta kem futur une,nga dritarja e ZA ne Devoll,fshehurazi,naten. Pra,i bie te kem thyer dritaret me hekura,pastaj porten super te blinduar te institucionit.Ne fund, kam care me leve,porten e blinduar te seksionit te dosjeve dhe mbasi kam kerkuar nja 5 ore mes gjithe atyre dosjeve te shumta(nje dollap plot) ,kam gjetur dosjen time dhe kam futur dokumentin. Po edhe ky varjant bie.Po behet qe nga viti 2000 qe,ne ZA nuk eshte vjedhur gje.Te pakten,nga Policia e Bilishtit nuk ka te dhena per raste te tilla. Atehere,Zoti Pergjegjes i ZA ,Devoll po fsheh dicka.Po cfare eshte ajo? Ne vitin 2007,ne Zyren Arsimore ne Devoll,Prokuroria e Qarkut Korce filloi procedimin penal ndaj ish-pergjegjesit te Zyres Arsimore ne Devoll,per akuzen korupsion ,fshehje te provave te krimit.Ky procedim,foptokopjen e se cilit e kam edhe une, u nderpre se nuk u gjenden provat.:Pse? Pozicioni i Juristit ne ZA Devoll ishte zene nga nje ekonomist-agrar dhe pergjegjesi nuk donte ta nderonte.Dhe kur dokumentet i shkuan organit te akuzes,ai fshehu dokumentet te dosjeve dhe Prokuroria,vallha doli,”duarthate”.Pa,keto mbron Zoti Alban.Ka frike se mos une shkoj rihap dosjen e mbyllur nga prokuroria per ish-pergjegjesin e pare.Pra,te mbroje korupsionin e ishit te vet. Vec asaj ,Pergjegjesi zoti Alban eshte pergjegjes per humbjet e medhaja financiare qe,ka pesuar ky institucion nga keqadministrimi i itj,humbje qe,sipas auditit te ministrise , arijne disa miliona. Zoti Alban eshte pergjegjes se nuk pushoi nga puna Drejtorin e Shkolles 8-vjecare ne Cangonj,qe qe i paafte.Duhej te zhvollohej testimi shteteror ,ta rezonin ata ,pa te merte mase.

Kjo kerkese na ka ardhur nga qytetari Beni Spaho. Nuk eshte qendrim i Redaksise