E fshehta e Hitlerit: Fotot e pazbuluara në Kaliforni për dekada të tëra

E fshehta e Hitlerit: Fotot e pazbuluara në Kaliforni për dekada të tëra

​Për vite të tëra, Bridget Harris kishte dëgjuar me vëmendje tregimet e nënës së saj rreth përvojave të gjyshit të saj të ndjerë në Luftën e Dytë Botërore – por gjatë bisedës së tyre të fundit, ka qenë një gjë e mirë që ajo kurrë nuk kisha dëgjuar më parë.

Pasi kishte mbijetuar sulmin, gjyshi i saj, kishte lënë Evropën me një sasi të fshehtë të suvenirëve – duke përfshirë imazhe të Adolf Hitlerit si një njeri i ri.

Harris publikoj fotografitë që kurrë nuk janë publikuar deri më tash, të cilat janë të ruajtura në një kuti me fotot e tjera, harta dhe letra, konkretisht në shtëpinë e prindërve të saj në Kaliforni.

Një imazh tregon Hitlerin së bashku me shokët në spital në Berlitz, ku ai kishte kaluar gati dy muaj në spital pasi u godit nga një predhë në betejën e Somme në tetor 1916.

Ka pasur edhe foto që tregojnë mbështetësit në mitingje dhe marshimi i fëmijëve në rrugë si pjesë e rinisë së Hitlerit.