FDSH reagon: Godina e Normales se Elbasanit nuk mund te rrembehet nga Janullatus per shovinizmin grek

Home » Aktualitet » FDSH reagon: Godina e Normales se Elbasanit nuk mund te rrembehet nga Janullatus per shovinizmin grek

By Redaksia on August 17, 2014. No Comments

downloadNe nje Shqiperi, te mjere, te pazot, skandalet nuk kane te sosur. Disa behen publike e disa te tjera mbeten ne heshtje. Keto dite te nxehta nga Skandali i Turpshem i Sekretarit te Kokedhimes ne Sarande, At Nikolla Marku permes nje deklarate ka denencuar nje skandal tjeter te rende. Sipas At Nikolla Markut, Janullatus po rremben Normalen e Elbasanit per ta kthyer ne nje qender te shovinizmit grek.

Ja cfare deklaron nder te tjera At Nikolla Marku:..Janullatos, kërkon të ktheje shkollën Normale te Elbasanit që është godinë e arsimit kombëtar shqiptar dhe pronë e historisë sonë intelektuale shqiptare, në një qendër të shovinizmit grek me pretekstin se ka qenë dikur Metropoli e Kishës…

FDSH e denon ashper kete akt dhe do te mbeshtes At Nikolla Markun si dhe qytetetin e Elbasanin qe nje akt i tille te mos ndodh.

Duhet te theksojme se Kisha Ortodokse nen drejtimine  Janullatusit, nen pretekstin fetar po grabit pronat shqiptareve sic ishte rasti i Permetit.

Leave a Reply