Ndarja territoriale/Presidenti garanti i vetem i Kushtetutes e opozitari i revanshit Ram-Meta-Koco

173072

Politika shqiptare eshte mesuar qe figuren dhe institucionin e Presidentit ta perdor si te doja, por kjo per fatin e mire te Shqiperise nuk po ndodh me Presidentin Nishani. Aksionet e Presidentit jane krejt ne perputhje me kompetencat qe i garanton Kushtetuta. Revanshi Rama-Meta e Koco ne Jug nuk po njoh kufije e logjike te ndarjeve te pushteteve e kjo per faktin se Opozita nuk ka numrat ne Parlament me bere eukuilibruesin. Te gjitha reformat e inciuara nga Rama-Meta e Koco jane te gjitha ne sherbim te ketij klani qe perpara pushtetit nuk njohin asnje arsyetim e asnje ndalese. Presidenti Nishani ashtu sic pritej kthej reformen territoriale’ e cilat mbi te gjitha eshte Antikushtetuese, sepse i reforehet territorit e sovranitetite e per raste te tilla Kushtetuta parashikon referendum, por edhe per faktin se cenon susidiaritetin e rrit monopolin e pushtetit qendror mbi lokale duke cenuar rende demokracine. Ndarja e re terriotoriale eshte nje deskriminim i hapur per Veriun, te cilit i heq komoetencat per menaxhim lokal si dhe cenon rolin historik te krahinave ne zhvillimin e Shqiperise. Me te forte eshte kundershtuar ndarja territoriale nga z. Eduart Ndocaj, ish kandidati i Lezhes e kryetar i FDSH. Ai permes nje reagim ne fb e ka cilesuar kthimin e reformes territoriale nga Presidenti Nishani si lajmin me te mire ne 12 muaj “Rilindje”. Madhe, pritet qe z. Ndocaj ti bej propozimin z. Nishani te bej nje takim me te gjithe perfaqesuesit e Veriut, intelektual, debutet e politikan qe jane kunder ndarjes se re territoriale.