Reagim nga FDSH: Erjon Veliaj te jap doreheqjen


10589959_821677957864202_1259408628_nFDSH (Fronti Demokristian Shqiptar) reagon permes nje deklarate nga e cila kerkon doreheqjen e ministrit Erjon Veliaj, sepse nuk ka kryer detyren e tij me rastin e punetoreve te HEC-it te Qafe Molles
.

 

Deklarata e FDSH:

MINISTRI VELIA DUHET TE DORHIQET

Ministri i Punes dhe Ceshtjeve Sociale ka deshtuar totalisht e per kete arsye duhet te jap dorheqjen e pa revokueshmese. Firma turke fantazme e lidhur direkt me pushtetin po demton pasurite e qytetareve pa i demshperblyer ato , dhe puntoret jane ta pa rregjistruar dhe te pa siguruar ne sistemin e taksave . Ajo qe e ben edhe me skandaloze eshte se keta punetoret trajtohen si skllever nga vete ministria duke mos u interesuar apsolutishte per sigurine e jetes se qytetareve te tij- Per mungese te zbatim te normave te sigurise vdiqen edhe tre punetoret, dy mirditore e nje turk. Punetoret e HEC-it kane gjashte muaj pa marre rrogat dhe sa here kane kerkuar te paguhen, firma turke fantazme ka reaguar permes policise duke i dhunuar ose duke i detyrruar te heshtin. Heshtja e gjate e ministrit Veliaj e implikon dhe e ben fajtore edhe ate per situaten e punetoreve te HEC-it te Qafe Molles, te cilet jane te vendosur te vazhdojne protestat deri ne realizim te kerkesave te tyre. Gjithashtu, punetoret nuk duan te perfaqesohen nga te ashtquajtura sindikata qe nuk jane kujdesur asnjehere per veshiresite e hallet e punetoreve. 

 

Fronti Demokristian Shqiptar

FDSH