Serbët, paragjykojnë, nuk vizitojnë plazhet shqiptare

bregdeti_shqiptarSerbët renditen të fundit për nga personat që e vizitojnë bregdetin shqiptar, nga të gjitha etnitë e tjera në Ballkan. Ndryshe nga shqiptarët e Kosovës, të Maqedonisë, por edhe nga malazezët dhe maqedonasit, serbët kanë akoma paragjykime për Shqipërinë dhe ndaj nuk e vizitojnë. Krerë të turizmit në Shqipëri kanë thënë se shërbimi bëhet njëlloj për të gjithë, por se turistët serbë janë ata që paragjykojnë. Ndërkaq, që nga pala shqiptare ka një sjellje më ndryshe, pasi kanë qenë 12 agjenci turistike shqiptare që morën pjesë në panairin e turizmit në Beograd.  Dionis Xhafa