Sukses nderkombetar e mbirajonal ne Konferencen e Berlinit nga kryetari i  FDSH per Gjermanine

10580029_1464095137193481_4312391043713900703_nSukses i jashtezakonshem ne Konferencen e Berlinit per kryetarin e FDSH per Gjermanine Kol Gjoka. Perpjekjet e tij per lobimin e ceshtjeve te shqiptareve prane CDU e prane Merkelit kane qene te vazhdueshme e te panderprera qe jane kurorezuar me rolin paresor e aktiv ne Konferencen e Berlinit.

Edhe pse roli i tij ka qene nje lobuesi e ka qendruar ne hije, kontributi i tij per ceshtjet e integrimit te Shqiperise ne BE prane Kancelarive Gjermane kane qene i jashtezakonshme. Madje, sipas informacioneve eshte xhelozuar edhe ambasadori i Shqiperise ne Berlin nga roli dhe kontributi i rendesishem i Kole Gjokes prane Merkel e stafit te saj.

Kole Gjoka prej kohesh eshte i angazhuar si perfaqesues i FDSH dhe jo vetem ne perafrimin e Shqiperise me Gjermanine. Sipas fotove te vendosura nga Kole Gjoka ne fb duket qarte se roli i tij ne Konferencen e Berlinit ka qene i nje rendesie paresore dhe te nivelit shteteror.

FDSH per perfaqesimet e saj ne te gjitha vendet e BE po luan nje rol te jashtezakonshem lobimi per integrimin e Shqiperise ne BE si dhe per intensifikim te shkembimeve tregtare mes Shqiperise e vendeve anetare te BE.