UET dhe misteri qe qendron mbrapa!

aadf27bf7d405b54c810af57383cb716_LBiznese e aktivitete te te ashquajtura  Shqiperi lindin si kerpurdhat brenda nates e zhduken po brenda nates. Ka nga ato biznese qe qendrojne gjate persa kohe vazhdojne prapaskenat e errta qe i mbeshtesin. UET eshte nga ato universitete i cili doli ne skenen e arsimit te larte shqiptar ne menyre misterioze. Askush nuk i din burimet e fondeve qe ngriten kete universitet si dhe qe e mbajne ne kembe. Skandalet ne Shqiperi nuk jane te rastesishme e kane lidhje me shume fenomene te tjera. Te gjithe e keni ndjekur Skandalin e vjedhjes se Bankes se Shqiperi. Gjithashtu, kemi pare Guvernatorin ne foto me Blendi Fejziun e gazetar te tjere. Ata qe quhen koka te medha e qe e orientojne rrymen e mendimit sipas deshires. Blendi Fejziu akoma nuk ka dhene asnje mendim per Fullanin dhe per fotot e bera me te. Ndoshta akoma vazhdon pushime lluksose neper Europe e nuk ka kohe te merret me ceshtje te tilla. Megjithate, te gjithe e dime se personazhi kryesor i UET eshte Henri Cili, i cili krejt papritur na u bo analisti, profesore e nje nder njerezit me te ftuar ne media shqiptare si mentor. Promovuesi kryesor i Henri Cili ka qene Blendi Fejziu me emiosionin e tij Opinion. Personazhi i dyte me i rendesishem i UET eshte Adrian Civic, i cili jo rastesisht eshte anetar i Keshillit Mbikqyres te Bankes se Shqieperise. UET ka edhe shtepine botuese  UET Press qe ka botuar librat e Blendi Fejziut e te gjithe njerezve qe jane te  lidhur me pushtetine e politiken. Sot, sipas nje te perditshme ka plasur skandali i UET me ceshtjen e dilpomave te doktoraturave. Sipas kesaj te perditshme (Gazeta Sot) jane dhene diploma pa plotesuar asnje kriter. Ja nje shembull sipas kesaj te perditshme: “Për shtetasin e huaj Nazim Ahmet Turan Cinni, i regjistruar në studimet e Doktoratës për vitin 2013-2014, mungon kopje e lejes së qëndrimit, vërtetimi i punës, vërtetimi i Gjuhës Shqipe”.

Keto jane thjeshte disa element per te reflektuar.