Veteranët e UÇK-së në Maqedoni nuk kanë status!

downloadEdhe pse janë mbushur 13 vjet që nga nënshkrimi i Marrëveshjes së Ohrit, dhe për nënshkrimin e saj kanë kontribuar më së shumti pikërisht luftëtarët e UÇK-së, për këta të fundit nuk ka status të rregulluar dhe mesa duket as pritet të ketë. Ministri i Arsimit tha se nuk do të ketë status për veteranët e UÇK-së. Ai vetëm sa ka thënë se për veteranët “është menduar të jenë mirë nga ana ekonomike, të trajtohen edhe më mirë dhe të kenë shërbim shëndetësor”. Sipas tij, ata që luftuan dikur me Ushtrinë Çlirimtare Kombëtare, janë akomoduar në punë institucionesh.