Arben Malaj me i kuotuari per Governator i Bankes

arben-malaj1Arben Malaj

Një tjetër ish ministër Financash mund të jetë pasardhësi i Fullanit në Bankën Qendrore. Kandidatura e Arben Malajt, mund të marrë një konsensus edhe më të gjerë, sikundër e djathta, shprehu kritika për vendimarrjen e PS, për të mos e bërë pjesë të ekipit të ri parlamentar, në zgjedhjet e fundit.

Ai ka qenë ministër i Financave dhe ekonomisë, në periudha të ndryshme nga 1997-2005. Ai vlerësohet si njeriu që transformoi ekonominë shqiptare drejt një profile europian, pa krizës ekonomike që solli viti -97.

Ai ka drejtuar komisonet e ekonomisë e financave dhe është Doktor i Shkencave Ekonomike. Duhet te theksojme se Arben Malaj ben pjese shkolle liberaliste te Havardit, ku ka bere edhe kualifikime te ndryshme. Gjithashtu, Arben Malaj eshte personi me personalitet te larte ekonomike te nivelit nderkombetare per shkak te publikimeve, analizave, marrjes pjese ne konferenca ne forumet e larta boterore te ekonomise.