FDSH i vetmi faktor nderkombetar i demokristianeve shqiptar

received_m_mid_1411758808332_83c7a37182baaff691_0IMG_20140926_182931

received_m_mid_1411751232648_32a298f7a2dc4ebc26_0

received_m_mid_1411755546393_5bd543c2060d097634_0

IMG_20140926_184244-2

received_m_mid_1411736415201_219337452f19db7679_0

received_m_mid_1411736414352_dc593a9310cf380d22_0

received_m_mid_1411755712601_1c80ceaaf700c44c91_0

received_m_mid_1411755709466_b5216be23d1e1a9b00_0

received_m_mid_1411755707941_ab6a32b2021b01d836_0

IMG_20140926_163646

Fronti Demokristian Shqiptar aktualisht mund te themi me mburrje se eshte faktori i vetem politik nderkombetar i demokristianeve shqiptar. Gjithashtu, themi me bindje tashme se eshte perfaqesuesi i vetem e serioz i emigranteve shqiptare ne Europe. Sot, nje delegacion i nivelit te larte te FDSH i perfaqesuar nga kryetari i tij z. Eduart Ndocaj dhe z. Alban Daci keshilltari politik moren pjese me ftese te Antonio Tajani, zv. President i PE dhe zv. President i PPE ne Konferences e Perugias ne lidhje me Europen dhe te ardhmen e saj. Delegacioni i FDSH ishte i vetmi nivel perfaqesues jo vetem per demokristianet shqiptar, por per gjithe Shqiperine. Z. Ndocaj e z. Daci paten rastin te takon me Sekretarin e Pergjithshem PPE, Antonio Lopes me te cilin u diskutua mundesia e aderimit te FDSH ne kete familje te madhe, u diskutuan ceshtje te integrimit te Shqiperise ne BE si dhe e drejta e votes se shqiptareve qe jetojne jashte. z. Lopes ishte dakord ne linja te pergjithshme dhe u shkembyen konktaktet per te pasur nje takim me te detajuar ne lidhje me keto ceshtje.
Takime te rendesishme pati delagacioni i FDSH me Giovani Toti, eurodeputet, keshilltar i Berlusconit dhe ish drejtor i TG5, me z. Maurizio Gaspari zv. president i Senatit Italian, Laura Comi zv. presidente PPE dhe me Maristella Gelmini, ish ministre e Arsimit dhe zv. Presidente e Grupit. Me te gjitha keta u disktuan ceshtjet te marredhenieve italo-shqiptare si dhe fakti se fale FI, marredheniet mes Shqiperise e Italise kane qene ne nivelet me te kenaqshme se sot. Nje takim pozitiv ishte edhe me znj. Musolini, eurodeputet per Lazion.
z. Ndocaj e z. Daci paten nje takim edhe me kryetarin e Bashkise te Perugia, me te cilin u diskutuan ceshtje qe lidhjen me pranine dhe integrimin e komunitetit shqiptar qe eshte shume i pranishem.
Keto takime jane te shoqeruara edhe me fotot e rastit.