FDSH partneri kryesor i FI ne Lombardi

10678683_856385621061635_7873180118911061352_nZ. Eduart Ndocaj, Kryetari i FDSH ishte i ftuar e mori pjese ne takimin e dy subjekteve politike Samori e MIR qebashke me FDSH kane perkrahur FI ne Lombardi per zgjedhjet Europarlamentare. Ky takim vjen menjehere pas takimeve terendesishme qe pati FDSH me perfaqesuesit e larte te FI, PPE e BE. Ne kete takim u diskutua mundesia per nje perfshirje me te madhe te komunitetit shqiptar ne politiken italiane e ne FI. FDSH eshte perfaqesuesja e vetme shqiptareve ne Itali. Ky takim i paraprin takim te madh madheshtore qe FDSH do te organizoje me date 18 Tetor ne Milano e ne kete takim do te kete pjesmarrje te Diaspores, te politikaneve demokristian shqiptar, te FI. Ky takim do te jete edhe hapi i pare i rendesishem drejt bashkimit te Demokristianeve. Z. Ndocaj ka kohe qe negocion me perfaqesuesit e tjere demokristian dhe kane gjetur shume pika te perbashketa drejt nje bashkimi real