FIRMETARET E PETICIONIT PER VOTEN E EMIGRANTEVE DHE STRATEGJIA E FDSH

fdshoki

Fronti Demokristian Shqiptar eshte forca e vetme politike e themeluar ne Diaspore e qe perfaeson interesat e shqiptareve ne Bote me perfaqesimin e saj qe nis nga Kanada, SHBA, vendet e BE e deri ne Australi. FDSH eshte forca e vetme politike shqiptare qe ka marr nismen e peticionit per te drejten e votes te shqiptareve qe jetojne jashte. Deri me sot jane mbledhur mijera firma dhe si kauze eshte prezantuar ne kancelarite e BE, PEE e FI. Me 18 Tetor FDSH do te organizoje nje takim madheshtore ne Milano me te gjithe perfaqesuesit e Diaspores e do te marrin pjese edhe personalitete te rendesishme te kalibrit europian si dhe perfaqesues te demokristianeve shqiptare qe ka bere politike ne keto vite tranzicioni. Pritet qe takimi i Milanos te jete hapi i pare i bashkimit te demokristianeve shqitpare, bashkim qe kerkohet si domosdoshmeri nga komuniteti katolik shqiptar qe vazhdon te mbetet me i deskriminuari ne Shqiperi. 

Pikat strategjitike te Frontit Demokristian Shqiptar (FDSH)

1. Integrimin e Shqiperise ne Europe dhe rritjen e vellazerise e bashkimin e shqiptareve
2. Largimin e Janullatusit. Bashkimin e Kishes Ortodokse dhe Katalotike shqiptare
3. Mbajtjen e meshave vetem ne shqip dhe vetem drejtues shqiptare ne Kishen Katolike dhe Ortodokse Shqiptare
4. Marredhenie vellazerore me myslimanet e besimet e tjera fetare shqiptare
5. Rritjen e punesimit te rinjeve permes investimeve te huaja, kryesisht europiane,.
6. Rritjen e investimeve ne bujqesi dhe mbrojtjen e produkteve shqiptare (Made Albania)
7. Largimin e LSI nga politika shqiptare. Krijimin e kualicionit me te madh qytetar e politik kunder ketij sekti monetar qe varferon familjet shqiptare e Shqiperine
8. Krijimi i Bankes se emigracionit. Kjo banke do te jete ne sherbim te shqiptareve qe jetojne jashte te cilet kontribuojne ne ekonomine shqiptare. Permes nje sistemi te ri fiska, do te jete e mundur qe ne ekte banke shqiptaret qe jetojne jashte te depozitojne edhe kontributet shoqerore te vendeve ku kane jetuar. Rritja e kredive me interes te ulet per shqiptaret qe duan te investojne ne Shqiperi
9. Mbrojtje e identitetit kombetar. E gjithe politika e FDSH do te fokusohet ne 360 grade ne mbrojtjen dhe promovimin e identitetit kombetare
10. Vota e Shqiptareve qe jetojne jashte. 30% e kuotave ne Parlamentin shqiptare do te jete per Shqiptaret qe jetojne jashte.
11. Mbrojtjen e familjes. Per FDSH familje konsiderohet vetem martesa e nje burri me nje grua. Te gjitha format e tjera jane te rrezikshme per shoqerine e te ardhmen e Shqiperise
12. Shtetezimin e minierave dhe sektorit te Energjitikes. Menaxhimi i tyre permes agjencisive dhe menaxherve private.
13. Urbanizimi i Shqiperise, permes agjencisive mikse te transportit (aksione shtetetore plus private).
14. Ristandartizimi i rrugeve dhe rikualifikimi i tyre sipas standardeve. Perfundimi i segmenteve te lena ne gjysme dhe ose jashte standardeve te kohes si dhe lobimi per ndertimin e autostradave te reja dhe asfaltimi i gjithe segemteve rurale. Krijimin i agjencise Shteterore per sistemin rrugor.
15. Modernizimi e plotesimi i sistemit hekudhuror ne gjithe vendin. Lidhja me te gjitha linjat e tjera te rajonit. Futja e trenave te shpejtesive te medha
16. Reformimi i sistemit arsimor. Mordernizimi i tij, pershtatja e tij me tregun e punes. Universitetet shtetetore e publike do te ekzistojne vetem nese plotesojne standardet ne nje gare me kushtet te barabarta e transperente. Cdo universitet qe nuk proteson kriteret do te ndeshkohet deri ne mbylljen e tij
17. Rihartimi i strategjise se turizmit, i cili jo vetem do ta gjalleroje e zgjeroje ate, por do te jete i mundshem per te gjitha shtresat
18. Rikualifikimi i zonave urbane dhe i ndertesave te ndertuar ne 70 vitet e fundit. Krijimi i Ajencise Shtetetore qe do te merret me kete proces serioz e mjaft te rendesishem
19. Ulja e moshes se pensionit, per meshkujt ne 60 vjec dhe per femrat ne 55 vjec. Si dhe rikualifikimi i profesioneve, ku per disa profesione per shkak te lloj dhe veshtiresise se impenjimit mund te kete edhe perjashtime per moshen e pensionit.
20. Rritja e buxhetit publik per pushtetin lokal dhe sidomos per zonat e thella qe kane probleme serioze.
21. Permisimi i sherbimeve, sidomos ne shendetesi, i cili per te deshiruar. Realizimi i nje reforme te thelle, e cila do ta kthente shendetesine ne sherbim te njerezve nenvoje dhe te varferve.
22. Reforme e thelle e sistemit te drejtesise. Ligji i barabarte per te gjithe dhe te gjithe te barabarte para ligjit.

KRYTARI FDSH SHQIPERI E DIASPORE

Eduart Ndocaj, Presidente

www.fdsh-al.com

frontidemokristianshqiptar@gmail.com