Gjermania permes Serbise deshiron te hyj ne tregun shqiptar

merkelita2-300x168Sipas disa burimeve monopolin e prodhimeve gjermane ne Ballkanin Perendimor e ka Serbia dhe kete e ka trashguar qe nga koha e teknolgjise. Per redaksine tone na ka shkruar nje biznesmen i rendesishem shqiptar qe operone mes Italise, Serbise e Shqiperise i cili deshmoje nje realitet tregtar qe pak shqiptar e njohin. Ai pohoje se Serbia ka nje monopol te rendesishem te prodhimeve gjermane ne Ballkanin Perendimor. Madje disa nga keto prodhime fale teknologjise se trashguar me sukses qe nga ish Jugosllavia i prodhon ne vend me te drejte patente. Biznesmeni qe deshiron te mbetet anonim tha se e gjithe loja e re e Rames me Merkes, eshte se Gjermani permes Serbise kerkon te depertoje ne Shqiperi. Kjo thuhet se eshte edhe arsye e vertete e vizites se Rame tani ne shtator ne Serbi, ku do te flitet per ceshtje te tregtise rajonale. Pra, ashtu sic ndodh rendomte ne historine shqiptare, jane pikerisht serbet qe kur duan na i hapit dyert me Europen e kur nuk duan na i mbyllin.