Historia do te rishkruhet perseri nga komunistet

images (1)
Eshte aktuale ceshtja e rishkrimit te historise, por kete radhe me nje ndryshime te madh, sepse do te rishkruhet perseri nga komunistet. Tendecat per te rivleresuar figuren e Enver Hoxhes jane te turpshme dhe realisht lidhet vetem mes mendesise ndarese ne Veri e Jug te Shqiperise. Pra, lartesimi i Enver Hoxhes nuk ben tjeter vecse ka tendencen per te krijuar ide se lider dhe historine e kane bere vetem njerzit e Jugut. Nje nder personat qe eshte pjese e komisionit per rishkrimin ne historise parauniversitare eshte Paskal Milo, i cili si historian nga sulmuar vazhdimisht figuren e Mbretit Ahmet Zogu dhe ka lartersuar bemat dhe vepra e Enver Hoxhe. Duke u nisur vetem nga ky argument mund te themi se historia do te rishkruhet