Papa Francesco ti kerkoje Qeverise te hap dosjen e persekutimeve te katolikeve

iiiiii-300x270Eduart Ndocaj, Kryetar i FDSH

Qeveria perdori fotot e martireve te Krishtit per mikepritjen e Papes, edhe pse nuk ka marr asnje leje per perdorimin e imazhit te tyre. Per me teperr kur shumica e tyre nuk kane as statusin e martirit dhe familljet e tyre nuk kane marre as mirenjohje e as shperblime. Nuk ka asnje monument per te simbolizuar vepren e tyre. Pra, qeveria me publikimin e fotove te martireve te Krishtit gacmoje nje plage 70 vjecare e cila lidhet me nje nder ngjarjet me te errta te historise se Shqiperise, perseekutimin e klerikeve e shkaterrimin e vendeve te kulteve.
Ardhja e shejterise Papa Francesco eshte nje dite e shejte per gjith Kombin shqiptar.
Them e shejte, sepse shpresoj se At Shenjte nuk do vije ne Tirane vetem per nje mesazh per te vleresuar harmonine fetare, por kam besim se do vije te kerkoje statusin e komunitetit katoliket qe ne 100 vitet e fundit eshte vra e persekutuar nga Regjimi komunizmit.
Ndoshta At i Shenjte nuk e din ose nuk e kane informuar se katoliket edhe ne pseudodemokraci vazhdojne te diskriminohen. Kjo vizite do te jete vizita e vertetave te medha, pasi nuk eshte e njejte me ate te Wojtiles, kur klasa politike justifikohej me renien e Regjimit. Tashme politika shqiptare pas 22 vitesh te renies se Murit te Berlinit nuk mund te justifikohet me per gjendje e mjerueshme ku ndodhet komuniteti katolik.
Ne menyre te turpshme e te frikshme per komunitetin katolik, disa ministra te kesaj qeverie, qe jane bijte e ish komunisteve qe persekutuan besimtaret e kleriket katolik kane filluar hapur te bej levdata per dikatorin Hoxha, per ta ringjallur dhe rilartesuar figuren e tij, qe vete Europa e ka quajtur Hitleri i shqiptareve.
Ne katoliket e Shqiperise i lutetmi At te Shenjte qe me rastin e kesaj vizite te e pretendoje te kerkoje hapjen e dosjeve te atyre te vrane, denuan e internenuan qindra klere e besimtar katolik. Te hapen dosjet e komunizmit ku kjo qeveri servile ka vendos kleriket e vrare si per tu tallur me ta se babalaret e tyre i vrane dhe i persekutuan e pohojn vet ata me nderimet qe krytari parlamentit meta e kujtoj me lule, ministri Hagjinasto vendos nje buqet me lule poshte fotos se ti; ministri mirqenjes sociale me shall te kuq pionjerve dhe foto e Enverit beri parad ne Pez, Pandeli Majko e nderoje me grusht me disa deputete te turpit. Githe kjo eshte nje tragjikomedi ndaj klerikve qe kto pseudodeputet apo pseudoministra neser presin atin e shejt .