Propozim nga Fronti Demokristian Shqiptar- Te shenjterohet Skenderbeu

index(8)Me keqardhje pas 500 vitesh veme re se vepra e Skenderbeut po harrohet nga Europa. Gjithnje e me pak flitet per te, thuajse nuk shkruhet aspak per te ne tekste historike. Pra, Europa sikur po harron vepren madhore te Skenderbeut. Shqiptaret po i merr djalli, sepse kane filluar ti kthejne shpinen babait te Kombit e simbolit te bashkimit te shqiptareve. Kane filluar ta sulmojne Skenderbeun duke e lidhur vepren e tij me besimin fetar. Vatikani ka harruar shpetimtarin e ekzistences se tij, Skenderbeun. FDSH propozon qe Papa Francesco te zotohet ne Tirane per nisjen e procedurave per shenjterimin e Skenderbeut si dhe per te nisur nje ser aktivitesh ne Vatikan per te rikujtuar kete figure te rendesishme te civilizimit Perendimor. Harresa e Skenderbeut eshte nje mosmirenjohje per Shqiptaret dhe per vete perendimin.