Servilizmi kjo sjellje e poshter dhe jo burrnore

1513826_581803695234257_2048387710_nAlban Daci

Regjimi i na la shume te keqija, por besoj se e keqja me e madhe e trashguar ne shoqerine tone eshte ndenja eservilizmit qe rrjedh nga sentimenti i inferiorietitet. Kjo gje u zhvillua edhe me shume ne vitet e tranzicionit, kur politika politizoje ne qelize jeten shoqerore. Ne keto rrethana servilizimi eshte bere e vetmja menyre qe njerezite te mohojne konceptin e miqesise e te jetojne si hardhuca ne shkretetire me shpresen se me perulje dhe nenshtrim do te mbijetojne ose edhe mund te jetojne me mire. Megjithate, kjo nuk quhet jetese, por poshterim. Sot, njerezit, ata qe mendon se jane miqt me te mire, ne te vertete jane njerez te mbushur me inferirotet, por si Hamzai, presin te perfitojne e ne moementin qe ja dalin, me njehere duante ta fusin sic thote populli. Ne nje shoqeri servile si kjo shqiptarja, eshte e veshtire te kete ndryshime epokale politike e sociale, sepse ngjarje te tilla kerkojne karakter, force, largpamesi. Shqiptaret jetojne per nje vend pune, qe mundesisht ta mos e meritojne por qe me cdo kusht duan ta fitojne. Shqiptaret te pershendesin per nje kafe falas e mund te ecin me kilometra te tera per nje dark qyl. Shqiptaret shesin gjithcka per pak servilizem e pushtet. Sa keq kemi perfunduar! Mjer ne!