Te mbeshtesim kandidimin e Arben Malaj ne Keshillin Mbikqyres te BSH

1513826_581803695234257_2048387710_n
Alban Daci

Arben Malaj kam pas nderin ta njoh si profesor, si politikan e si intelektual. Eshte thuajse e pamundur t’i gjeshe te tre keto elemente ne nje politikan shqiptar, por ja qe nuk u zhgenjeve sepse njohta Arbenin dhe pata shprese se edhe Shqiperia mund te behet. Arben Malaj e kam njohur edhe ne periudhen e tij te veshtire te mendimit ndryshe tek PS, e kam mbeshtetur dhe jam plotesisht dakord me ate qe ai ka thene ne lidhje me lidershipin aktual te PS. Me vjen keq pse nuk degjoje keshillen time qe ne ate kohe i thash qe mendimit ndryshe duhet t’i hkonte deri ne fund, sepse rivalet e tij nuk ishin intelektuale, nuk do ta falnin e do te hakmerreshin ashtu sic bene. Atehere i pata thene, i ke te gjitha mundesite, moshen, eksperiencen dhe aftesite per te qene nje lider i madh ne linjen e pare. Pra, e kisha fjalen per kandidimin e tij, por ai ishte e eshte nje intelektual qe shquhet per nje qetesi absolute dhe eshte armik i hakmarrjes. Megjithate, Arben Malaj duhet te jete shembulli i Shqiperise Europiane e kete e them me bindje e nuk ka lidhje me linjat ideologjike, sepse une si ai jam i linje se ekonomise liberale. Ftoj politikanet, miq, intelektuale e qytetare te mbeshtesim kandidaturen e Arben Malaj per anetare te Keshillit Mbikqyres te BSH. Nuk kam asnje interes personale por vetem admirim per statusin e intelektualit dhe te profesionizmit qe ai gezon prej vitesh