Veriu i Shqiperise nuk ka asnje dallim me Afriken

1513826_581803695234257_2048387710_nAlban Daci

Veriu i Shqiperise nuk ka asnje dallim me Afriken, sepse ka 100 vite qe eshte koloni zyrtare e Jugut. Pasurite e Veriut jane grabitur, shfrytezuar per klanet e jugoreve e pushtetareve. Veriu ka pasuri te pafundme nentokesore, mbi tokesore. Ka nje histori te jashtezakonshme shteteformuese. Ka derdhur gjake per Kombin! Ne kulture Veriu ka rolin me te rendesishem kombetare, ne gjuhe gjithashtu dhe ne letersi po ashtu. Por projekti me i rrezikshem per Veriun nuk ka perfunduar akoma. Veriun e ka simbolizuar me Tropojen dhe Berishen, e keto dy pretekste qarqe te caktuara nga Jugu i kane perdorur si karta per sulme e diskriminime. Tropoja ka historine e saj, por eshte shume e vogel me simbolziaur Veriun. Gjithashtu, tropojanet jane perdorur mish per top. Ne gjitha qeverite e Berishes, kane pasur pozicione krysesisht ne forcat e rendit. Nuk kane mbuluar sektoret ku burojne parate e pasurite. Nuk di te kete ndonje milarder nga Tropoja. Gjithashtu, Berisha eshte paragjykuar me pa te drejte, sepse qeverite e tij kane qene kombetare. Gjithmone ne kohen e Berishes, shume ministra e zv. Kryministra kane qene nga Jugu. Ndryshe me ate qe po ndodh sot! Projekti me i rrezikshem kunder Veriut eshte, se pushteti i Jugut por perdor disa njerez per te instaluar nje mafie te rrezikshme ekonomike. Pra, Veriu po kthehet ne nje Palermo. Ne Veri nuk ka investime, mireqenie, por monopole te shfrytezimit te pasurive dhe kthimit te verioreve ne skllever. Sot, Veriu po shfrytezohet e po behen koloni e Jugut ashtu sic ishte Afrika per Europen. Per te pare se ne cfare duarsh ka rene Veriu, mjafton te shikoni fotot e dasmes se Erjon Velise dhe cfare kostumesh populllore kane veshur. Ne dasmen e Erjoni ishin te gjithe ata qe e perdorin, skllaverojne dhe e diskriminojne Veriun.