Home » 2014 » October

Ne finalen e madhe me keni mbeshtetese

Ne finalen e madhe me keni mbeshtetese

Azem Parllaku Edith Durham, vajza e një kirurgu në Londër, një grua që kishte vendosur në moshë të mesme të bëhej eksploratore, etnologe, bamirëse, reportere lufte dhe të bënte fushatë në favor të lirisë për shqiptarët. Durham mbërriti në Ballkan në vitin 1900, kur ishte në fund të të tridhjetave.…

Arsimi publik jetim…

Arsimi publik jetim…

Per te hyre ne shkollen nentevjecare te sime bije duhet te jesh i pergatitur nga ana fizike morale dhe intelektuale.Per sa i perket asaj fizike femijet e shkolles duhet te jene te forte e te shtyjne me sa te kene fuqi njeri tjetrin ,per te hape tunelin e kalimit te…

At Gergj Fishta jo vetem me eshtra te zhdukura, por edhe me shtepi krejt te rrenuar

At Gergj  Fishta jo vetem me eshtra te zhdukura, por edhe me shtepi krejt te rrenuar

Shtëpia ku ka jetuar poeti, predikuesi shpirtëror dhe patriotit “At Gjergj Fishta” është kthyer në një gërmadhë dhe nga dita në ditë pritet të shembet.Mungesa e vëmendjes nga strukturat e shtetit, ka bërë që kjo banesë e cila ndodhet në fshatin Fishtë të Lezhës të lihet në harresë prej vitësh.Atë…

Une dhe Viktor Tusha

Une dhe Viktor Tusha

Eduart Ndocaj Viktor Tusha, ne menyre amatoreske, tinxare po perpiqet te replikoje ne distance me mua. Jo me larg se tre dite me pare, pa pasur guxim qe te me permende as emrin ka shkruar se ne qytetaret e Lezhes, nuk kemi syte me pa projektet e medha qe Tusha…

Dy serbe denohen me nga 20 vjet burg per krime te tmerrshme lufte

Dy serbe denohen me nga 20 vjet burg per krime te tmerrshme lufte

Dionis Xhafa Dy ish-policë serbë të Bosnjes, Predrag Milisavljevic dhe Milos Pantelic janë dënuar të dy me nga 20 vjet burg për ekzekutimin e 48 civilëve myslimanë boshnjakë në Vishigrad më 1992. Gjykata e shtetit të Bosnjes ka shpallur fajtor Milisavljevic dhe Pantelic për masakrën e ndodhur në komunën Sokolac,…

Liber-Permasat e ndergjegjes

Liber-Permasat e ndergjegjes

Janë të rrallë shkrimtarët që të jenë kaq produktiv si Ramadan Haziri, i cili vetëm në pesëmbëdhjetë vjetët e fundit (prej 1999 deri më 2014) ka botuar 30 vepra letrare: romane, publicistikë, tregime, drama. Si historian që është me profesion, e që një pjesë të historinë së jetës së vet…

1 2 3 16