Gjeostrategjia-Politike e shqiptareve ne Ballkan dhe synimet grabitqare!

foto22-300x166
 
Nga Asllan Dibrani

Historia dëshmon të kaluarën e hidhur të disa popujve qe nga hegjemonizmi dhe agresiviteti i popujve të mëdhenj u zhduken për gjithmonë. Edhe gjuhët e tyre po ashtu u zhduken . Synimet dhe agresorët nga mania patologjike te nga pushtimet dhe luftërat qe s’u ndalen deri në ditët e sotshme, një fat i keq dhe i ngjashëm i përcolli edhe shqiptarët! Një skenar identik e përdoren romaket , turqit dhe sllavët ,por shqiptarët rezistuan si rezistuan ?!. Ruajtën dhe shpëtuan atë çka e kemi sot . Sot dhe gjithmonë strategjia gjeografike e shtrirë e trojeve tona nxiti grabitqaret dhe ish pushtuesit që të mbesin të konfrontuar për ti mbrojtur tokat tona që nga koha Pellazge-ilire dhe ma vonë ajo shqiptare me pjesët ma të mira në gadishullin ballkanik .Me apetitet e tyre ish pushtuesit u përpoqën që të na gllabëronin , ngushtonin dhe zhdukin si komb si qenie dhe si popull autokton.
-Pastaj këta skenar u praktikuan edhe në synimet e fundit 100 vjeçar nga Serbia në aleance me Rusinë dhe disa shtete tjera. Fati e deshi që si ndihmëse dhe mike shqiptarët patën shtetet e Bashkuara të Amerikës. Në themelimin e shteti shqiptar në vitin 1912,mbeten jashtë saje mbi gjysma e kombit edhe atë duke ju dhënë si dhuratë se cilit nga një copë që fatkeqësisht edhe sot, po trajtohen si qytetar të dorës së dytë në shtetet fqinje.

Pamje e Shqipërisë etnike qe u realizuar copitmi i saj nën presionin e fuqive të mëdha me 1913!!!

-Balancimi apo si të themi barazimi i shqiptarëve si komb në Ballkan do të ngreh krenarinë kombëtare sa do pak me vonesë me mini popujt tjerë që na rrethojnë.
-Komb dhe shteti shqiptar , nuk duhet të jetë ma i vogël se komb-shteti serb, se komb-shteti bullgar ,se komb-shteti grek, apo minishtetet si Maqedonia dhe Mali i Zi.
Po të kihet parasysh rezistenca dhe veprimtaria shekullore e shqiptarëve autokton në tokat e veta është e pa imagjinueshme, që ma në fund u përuruar copëtimit i tyre i pa padrejtë nga fuqitë e mëdha në vitin 1913. Shqipërinë dhe kombin shqiptar e tkurren e zvogëluan , e prenë ja ndalen rriten dhe lulëzimin që shumë kujt ja solli lirinë, pos vetvetes jo!!!???…
-Nga kjo nënkupton se ribashkimi kombëtar i shqiptarëve është i domosdoshëm. Që kombi dhe shteti shqiptar ta këtë një emër Shqipëri, as e madhe as e vogël, ajo qe ishte ma herët nën një administrim etnik duhet të ribëhet , sepse kudo që janë sllavët , ata janë ardhacak të vendosur si çergash , dhe refugjate të ikur nga shkretirat ruse. këtë po e dëshmojnë ma se miri zbulimet nëntokësore që nuk munden ti zhdukin armiqtë tanë .
-Nga të gjitha anët e saj, Shqipëria është i vetmi shtet që kufizohet me popullin dhe me trojet e saj etnike. Kufijtë e Ballkanit që do të rikonstruktohen, pa ndonjë vështirësi dhe të mbesin xhuxh-kombet sllave në ato troje, që as ato nuk i njeh historia që ju takojnë , por ndryshimi duhet të sjellë ribashkimin e shqiptarëve dhe të trojeve të tyre etnike në një komb dhe një shtet, me emrin Shqipëri.
Le të mbesin synimet e sllaveve vetëm ëndrra dhe një e kaluar pashallëqesh , krajlash dhe terrorist ma barabar që dëshmon historia. Sllavët le të kujtohen persë keqi nga shqiptaret dhe nga Bota.