Kosovaret ne kampe perqendrimi e Mustafa feston koalicionin

auto_hekin31416939063auto_hekin51416939068auto_hekin71416939073auto_hekin21416939075
Ditëve të fundit shumë të rinj, por edhe gra, fëmijë e pleq, nga Ferizaj dhe Shtimja ia kanë mësyer Evropës, përmes Serbisë. Ata po kërkojnë një jetë më të mirë, mirëpo fotografitë e dërguara në Indeksonline tregojnë pamje të tmerrshme nga kampet ku po qëndrojnë kosovarët.

Fotografitë janë shkrepur në një kamp të kosovarëve në Francë, atje ku edhe është destinacioni kryesor, pasi që mendohet se Franca mund t’iu jep leje qëndrimi, mirëpo asnjë vend evropian më nuk jep azil për kosovarët.

Pra, siç të shihet në fotografi, këto vende më shumë ju ngjajnë stallave të lopëve, sesa ndonjë vend i rehatshëm për të qëndruar.