Kroacia: Serbia nuk hyn ne BE pa denuar kriminelet e Luftes

Serbi_Kroaci

Dionis Xhafa

Ministri kroat i drejtësisë, Orsat Miljeniç këmbënguli që Serbia duhet të ndjekë penalisht komandantët e lartë të Ushtrisë Popullore Jugosllave dhe liderët politikë të përgjegjshëm për krime lufte gjatë konfliktit të viteve ’90 ose përndryshe Zagrebi do të bllokojë progresin e Beogradit në Bashkimin Evropian.

“Republika e Serbisë duhet të përballet me çështjen e krimeve të luftës; është e nevojshme të ndiqen penalisht komandantët e niveleve më të larta,” tha ai.

Miljeniç tha se ky ëhstë një parim që i kërkohet Serbisë jo vetëm nga Zagrebi zyrtar, por edhe nga Brukseli.

Sipas tij, Serbia e ka këtë test përpara vetes dhe është vetë shteti serb që duhat ta