Vatikani dhe Shqipëria etnike

Screen-Shot-2015-02-23-at-7.42.50-PM
Nga: LEON MOLLA

Në Arkivat e Vatikanit qëndron fati i Trojeve Shqiptare të cilat u coptuan padrejtësisht dhe populli më i vjetër i Gadishullit të Ballkanit u masakrua pa mëshirë nga Sllavët, Grekët dhe Turqit.
Heshtja që ka zotëruar ndër Shekuj në Selinë e Shejtë ka filluar të thyhet dhe të flasin për kthimin e identitetit të një Kombi të nëpërkëmbur.
Hartat e vjetra të Ballkanit kanë filluar të pastrohen nga pluhuri, dokumentet dhe testamentet e Mbretërve, Krajlave dhe Heronjëve Ushtarak po palohen njëra pas tjetës.
Aty kemi dhe Testamentin e Herojt tonë Kombëtar Gjergj Kastriotit, aty kemi dhe këtë hartë që Vatikani tashmë e nxori në dritë.
Nuk ka mbetur tjetër vetëm një e ngritur dore 50+1 e Kardinalëve dhe amaneti i të parëve tanë të shkojë në vend.
Gjithmonë Vatikani ka qënë mburojë e Kombit tonë, gjithnjë ka ngritur zërin për të drejtat e këtij vendi të stërvuajtur.
Papa në Tiranë tha se: ” Shqiponjat janë të forta dhe fluturojnë lart, lart, shumë lart”, pra këtyre Shqiponjave t’ju kthehet foleja e tyre.

Zot u bëftë !