Socialistët kundër Ramës: ku janë vendet e punës që na premtove?

untitledKryeministri Edi Rama është përballur me kritika në Asamblenë e PS për Tiranën të zhvilluar me dyer të mbyllura pasditen e së enjtes. Tema kryesore ka qenë punësimi i militantëve dhe simpatizantëve të PS-së që punuan për fitoren e së majtës. Një prej këtyre anëtareve tha se ata janë lënë mënjanë pas ardhjes në pushtet dhe se shumë janë të pakënaqur. Ka ndërhyrë kryeministri Rama që ka mbajtur fjalimin e radhës se qeveria e tij nuk është si ajo e Berishës. Rama ka treguar edhe një histori se kur kishte punësuar një socialist në një vend në administratë, ai kishte dështuar në punën e dhënë. Ajo qe eshte qesharake eshte fakti se Rama quan vende te reja pune te rregjistruar ne kontributet shoqerore. Keto nuk jane aspak vende te reja pune, por eshte rritja e presionit te shtetit qe ka bere qe ata qe punojne ne te zeze dhe informal te kalojne ne rregjistrin e kontributeve shoqerore.