MPB publikon videon e arrestimeve gjatë përleshjeve në Kumanovë

Ministria e Brendshme  e Maqedonisë ka publikuar pamje tw reja  nga përleshjet në Kumanovë dhe arrestimet  në lagjen  e “Trimave”.

Pamjet tregojnë arrestime të pjesëtarëve të grupit të armatosur dhe personave të tjerë, por edhe shfaqja e armëve dhe detaje të tjera nga shtëpitë në rrugët ku ndodhën përleshjet e armatosura në Kumanovë.

Ne foto: Pamje te reja te aksionit te policise ne Kumanove

Ne foto: Pamje te reja te aksionit te policise ne Kumanove

Ne foto: Pamje te reja te aksionit te policise ne Kumanove

Ne foto: Pamje te reja te aksionit te policise ne Kumanove

Ne foto: Pamje te reja ne Kumanove te publikuara nga ministria e brendshme

Ne foto: Pamje te reja ne Kumanove te publikuara nga ministria e brendshme

Ne foto: Pamje te reja ne Kumanove te publikuara nga ministria e brendshme

Ne foto: Pamje te reja ne Kumanove te publikuara nga ministria e brendshme

Ne foto: Pamje te reja ne Kumanove te publikuara nga ministria e brendshme

Ne foto: Pamje te reja ne Kumanove te publikuara nga ministria e brendshme

SHBA e shqetësuar për situatën në Maqedoni

Ambasadori amerikan Xhes Bejli me një fjalor diplomatik shprehu shqetësimin për gjendjen momentale në Maqedoni.

Pas takimit me kryeministrin Gruevski ku ishin të pranishëm edhe Ambasadorët e shteteve të tjera anëtarë të BE-së, duke përcjell ngushëllimet për policët e rënë gjatë përleshjeve, Bejli theksoi se ai dhe kolegët nga shtetet e tjera janë të gatshëm për ofrim të ndihmës për qytetarët e Kumanovës.

Ambasadori Bejli në emër të të gjithë kolegëve të tij dënoi ashpër dhunën dhe bëri thirrje për përmbajtje, durim dhe qetësi gjatë tubimeve qytetare duke iu referuar protestave të përditshme.

Bejli nuk la pa përmendur as siç e quajti ai, mospërkushtimin e qeverisë për zbardhjen e aferës së përgjimeve gjë që sipas tij do të ndikojë në rrugën drejt integrimit Euro Atlantik. Bejli do të takojë edhe Zaevin dhe Ahmetin.

Tre mesazhet e BE për Shkupin: Hetim të plotë, shmangni tensionet ndëretnike

Eurokomisioneri për Zgjerimin e BE-së, Johannes Hahn dha tre porosi për Maqedoninë pas sulmit në Kumanovë

Ato janë shqetësim për ngjarjet, nevoja për bashkëpunim e të gjithë personave të përfshirë dhe kompetentëve për zbardhjen e rastit.

Sipas tij, Kumanova nuk duhet të largojë vëmendjen nga kriza politike dhe shmangja e çfarëdolloj tensioneve etnike.

“E para, të gjithë jemi të shqetësuar nga ajo që ndodhi gjatë kësaj fundjave.

E dyta, kërkojmë nga të gjitha palët e përfshira të bashkëpunojnë dhe ta zbardhin rastin që ka ndodhur, kush ka qenë kryesori dhe përgjegjësi për këtë. Të gjithë duhet të veprojnë të bashkuar mbi këtë çështje.Ja emrat e 28 të arrestuarve në Kumanovë

Ky sulm nuk duhet ta defokusojë vëmendjet nga situata shumë serioze, nga situata e brendshme shumë serioze politike në IRJM-në dhe ne kërkuam nga Qeveria dhe opozita ta zgjidhin atë dhe të fillojnë të bashkëpunojnë.

Kjo nuk duhet të kuptohet si mundësi që mos të zgjidhet problemi fondamental me të cilin po përballet vendi.

E treta, ky sulm nuk guxon të përdoret që të krijohet ndërlidhje më  madhe dhe me këtë situatë të shkaktohen tensione ndëretnike. Kërkoj nga të gjithë njerëzit kompetent në shtet, por edhe nga fqinjësia të reagojnë me arsye, bashkërisht në mënyrë transparente.OKB: Hetim transparent dhe objektiv të ngjarjeve në Maqedoni