QOHU GJERGJ E MERRE SHPATEN

QOHU GJERGJ E MERRE SHPATEN

Haj medet qa na ka gjet
esht ba Rama me sojn e vet
desh ta arestoje per hajni
por Viktori me shok e vet
jan ba miq te ti te ri

Po pse vall gjith ky teater
mos Viktorin e mbajti me hader
jo jo kjo asht hipokrizi
i ka mush banken iliri me flori
per te shpetuar kryhajdudin e leshes
nga kjo gjekulldi

Po lezhjant sjan budallinje
i kan kuptu kto politikej
dhe ate dit kur bene prezantimin
Rama Mona kishin kuptu
se qytetaret skishin begenis me e nigju
po ca puntor te shkret dhe zyrtar
i kishin terhekur te gjith zvarr
Per nje krytar qe ne 8 vite
me to eshte talle

Po Gjergji madh po ti nigjoje
kaj shkelm bythve doj jua shterngonte
se kan lan aty te shkret
me nje memorjal qe i pikon perkjet
Qohu Gjergj e kape shpate
edhe nje her per situaten
se ne lezhe ka ardh trathtia
Rama&Meta dhe hajnia

ku po bljen voten e shqiptarit
per ta len gjithmon mas gardhit
Pa pune dhe pa shpres
ky popul ne 24 vjet bijetes
per nje cob buk edhe uje
ku sja ndalonte askerkuj
as enveri qe e kishte gjakun uje
LEZHE ESHTE E JONA JO E ATYRE:
EDUART NDOCAJ 06/05/2015