“Arrestimi i Haxhi Qamilit nga forcat qeveritare,Durres 1914”.

Me 4 qershor te vitit 1914,Princ Vidi i dergon Preng Bib Dodes nje leter falenderimi ku e falenderon per zellin e treguar ne keto caste te veshtira qe po kalonte Atdheu.Princi i ishte mirnjohes per devotshmerine e tij ndaj Atdheut dhe kombit.
Me 16 qershor,ai i kerkoi Prenges qe te dergonte forca per mbrojtjen e Durresit nga forcat e rrebele te Haxhi Qamilit….
Prenga msyni me forcat e tij nga Lezha(ku ishin grumbulluar) drejt Ishmit….
Sipas disa disa dokumente te ndryshme te kohes forcat mirditore qe u nisen drejt Durresit shkonin deri ne 4000.
Sipas dokumenteve te(Fondit Austriak,per ngjarjet e viteve 1913-1914 ne Shqiperi) ne luften e Durresit:
Oroshi dergoi 300 burra
Kthella 350 burra,
Selita 350 burra,
Kryezezi 85 burra,
Bulgri 55 burra,
Vela 37 burra,
Manatia 35 burra,
Pllana 36 burra,
Kallmeti 51 burra.
Ky dokument,per bajraket e tjere te Mirdites nuk ka te dhena te sakta per pjesmarresit ne luften e Durresit.