Lidhja e shoqatave Shqipetare ne Itali duhet ti perfaqesoje te gjitha ose perndryshe nuk eshte e ligjshme dhe nuk duhet te mbaje kete emer.

nga; Paulin Kolndreu

Lidhja e shoqatave te perzgjedhura ne Itali po perdoret si levizje e majte politike.

Edhe ato pak shoqata te antaresuara ne kete levizje duhet te rrespektojn statusin e leshuar nga autoritetet Italiane spese jan vullnetare dhe duhet te funksionojn vetem brenda neneve te percaktuara.cdo anashkalim apo shkelje e statusit krijus perben krim dhe perballet me ligjet e vendit ku eshte formuar si shoqate apo lidhje shoqatash.Krijimi i nje lidhje apo unioni behet qe te marrin pjese te gjitha dhe jo nji pjese minimale sepse Lidhja e shoqatave Shqipetare duhet ti perfaqesoje te gjitha ose perndryshe nuk eshte e ligjshme dhe nuk duhet te mbaje kete emer.Kjo levizje nuk perfaqeson emigrantet por nji grup te krijuar ne Bologna pase deshtimit te takimit te pare ne Pavia.Tentativat e bashkepunimit me autoritet Shqipetare per te perkrahe nji force politike apo nji tjeter ne emer te te gjith emigranteve do te sjedhe falementimin e saje pjesa me e madhe e shoqatave apo Unionet do ta denacojne per keqperdorim te imazhit ne emer te tyre.Sepse jan te pamvarura dhe perfaqesojn komunitetin e vet.