Turkulogu e islamologu fanatik Artan Lame ofendoi gratë e lezhjanëve shpallet non grata

Lezh.

Stop osmanizimit dhe erdoganizimit radikal islam te historise shqiptare, kultures, dhe traditave tona etnike. Zgjohuni nga gjumi letargjik osman e arab, se neser do te jete shume vone! Edhe nje hap perfundimtar ka mbetur nga E TRETA DHE E VERTETA e Heqjes Perfundimtare te Pllakes arabe te tiranit mizor Sulltan Imam Sules nga Kalaja e Lezhes. URIME nga ZEMRA SHQIPTARE e Gjergj Kastriotit per Rinine e Mrekullueshme te Lezhes. Serisht sot te rinjte trima autokton te Gjergj Kastriotit e kane demtuar rende pllaken e turkologes se kalifatit islam zj. Kumbaro, Ambasadore Nderi e Turqise dhe njeherazi Minitre e Turpit te Kultures Kalifatiste Islame Otomane te Turqise, prane Qeverise Osmane ne Tirane te vezirit Rama… Spanja, Europa dhe gjithe Ballkani me perjashtim te shqiptareve jane shtete autoktone, sepse bene nje Rilindje te vlerave autoktone, duke pastruar nga trualli i tyre cdo gje arabo – osmane islame. Vetem ne shqiptaret per fajin tone dhe per hir te fanatizmit fetar islam kemi mbetur si mbetje osmane, duke fyer gjakun e Heroit Kombetar Gjergj Kastriotit dhe martireve te tjere puro shqiptare…

Dr. Arben Llalla: “Emri im si shqiptar, historian dhe publicisë, i bashkohet mendimeve që AJO PLLAKE ME SHKRONJA ARABE TE LARGOHET SA ME PARE… Shqiptarët, nuk kanë pasur dhe nuk kanë asgjë të përbashkët me aziatikët turq dhe arabët vehabist islam, sepse ne nga ana antropologjike dhe kulturore jemi evropian.”

Mendoj, që ajo pllakatë historike që u vendos në hyrje të Kalasë në Lezhë dhe e shkruar me një gjuhë të pakuptueshme që nuk i përket shqiptarëve nuk e ka vendin aty ku e vendosën piratisht. Për nga vlerat historike si një pllakë e vjetër duhet të vendoset në Muzeun e qytetit të Lezhës për t’ju treguar brezave të ardhshëm për mënyrën barbare të pushtimit të kalasë dhe të gjithë trojeve shqiptare. Shqiptarët, nuk kanë pasur dhe nuk kanë asgjë të përbashkët me aziatikët turq dhe arabët vehabist islam, sepse ne nga ana antropologjike dhe kulturore jemi evropian. Nuk është në nderin e shqiptarit që të përuli kryet dhe të respektoj pushtuesin, qofshin këta nëse kanë edhe besim islam të përbashkët me një pjesë të popullsisë shqiptare. Politikanët, klerikët fetar dhe historianët amator duhet të qëndrojnë larg fakteve të vërteta historike. Do të isha i nderuar që emri im si shqiptar, historian dhe publicistë, tu bashkohet mendimeve që ajo pllakë me shkronja arabe të largohet me kulturë nga hyrja në portën e kalasë dhe të vendoset në muzeun e qytetit si një pjesë historike.

Turkulogu e islamologu fanatik Artan Lame ofendoi gratë e lezhjanëve shpallet non grata

Nënkryetari i PDK në Lezhë dhe kandidat për deputet i mazhorancës në pushtet, Eduart Ndocaj, ka reaguar pas deklaratës së Artan Lames për pllakën e Sulltanit në Kalanë e Lezhës. Ndocaj thotë se Lame është person non grata në Lezhë. “Artan Lame ka ofendur rënde gratë e lezhjanëve e gjithë shqiptarët. Nga sot ai është person i padëshiruar në Lezhë. Ai do të jetë i dëshiruar vetem kur të vijë në Lezhë e të kërkojë të falur grave lezhjane, duke qarë para varrit të Gjergj Kastriotit, shpëtimtarit të kombit shqiptar,” tha Ndocaj. Një ditë më parë, Lame ishte shprehur: “Po bëhet një javë që të gjithë patriotët e stadiumeve i janë lëshuar pllakës së Sulejmanit, duke harruar që gjithë gratë e tyre çdo pasdite kselhasen e qajnë duke parë telenovelat me Sulejman… Thjesht ditën që do thyejmë pllakën (dhe ju garantoj që do e thyejnë), do kemi një dëshmi më pak të faktit që në këtë vend kanë banuar njerëz asokohe e jo vetëm çakej pylli e arinj mali. Dhe në fakt, veçanërisht muajt e fundit, asej ane na kanë ardhur plot raste dijetarësh që po i bëjnë nder edhe Tiranës”.

Ndajeni me miqet tuaj!