Home » 2016 » January

Ankesë nga qytetarët për Konsullatën e Milanos: Staf skandaloz, na trajtojnë në mënyrë çnjerëzorë

Ankesë nga qytetarët për Konsullatën e Milanos: Staf skandaloz, na trajtojnë në mënyrë çnjerëzorë

Kjo letër ka ardhur në drejtim të redaksisë tonë nga një qytetarë, i cili përshkuar një ditë shërbimi në Konsullatën e Milanos. Qytetari kishte aplikuar për pasaportë dhe kartë identiteti dhe ankohet për mos respektim radhe, mungesë etike, përbuzje. Qytetari me keqardhje thekson: më mirë na trajton shteti, ku kemi…

Informaliteti dhe sistemi bankar në Shqipëri

Informaliteti dhe sistemi bankar në Shqipëri

Nga Gideon van den Broek*  Banka jonë mirëpret përpjekjet e qeverisë shqiptare për të ulur informalitetin në ekonominë e Shqipërisë. Transparenca në të gjitha aktivitetet e përditshme është e domosdoshme kur flitet për institucionet financiare, jo vetëm për bizneset, por edhe për individët. Bankat luajnë një rol të rëndësishëm në…

Deputeti Ndocaj replikë të ashpër me Ministrin e Bujqësisë në lidhje më përmbytjet në Lezhë

Deputeti Ndocaj replikë të ashpër me Ministrin e Bujqësisë në lidhje më përmbytjet në Lezhë

Sot, Komisionin e Veprimtarisë Prodhuese, Tregtisë dhe Mjedisin, ku z. Ndocaj është anëtar bëri një replike të fortë me Ministrin e Bujqësisë në lidhje me seancën dëgjimore për marrëveshjen me Berzh. Reagimi i z. Ndocaj ishte: Lezha është përmbytur tre vitet e fundit njëlloj si më parë e ndoshta edhe…

Thënia e vitit e Ndocaj Ministrit të Mjedisit: Nuk ka më pemë dhe zogjtë po vrasin veten!

Thënia e vitit e Ndocaj Ministrit të Mjedisit: Nuk ka më pemë dhe zogjtë po vrasin veten!

Unë, kam menduar, se e kemi pasur moratoriumin e pyjeve në të njëjtën kohë, kur bëmë moratoriumin e zogjve. Pra, ne kemi bere moratorium për zogjtë, të cilët janë bërë të vrasin veten, se s’kanë më pemë, ku të rrinë. Nëse ka një rast që jam dakord me Kryeministrin për…

Sot, më 24 janar 2016, bëhen 194 vjet që nga vdekja e sunduesit dhe feudalit më të fuqishëm të Shqipërisë së Mesme dhe Jugore, Ali Pashë Tepelena. I njohur si “Luani i Janinës”, Ali Pashë Tepelena, në historiografinë shqiptare njihet më së mirë si themelues i Pashallëkut autonom të Janinës,…

Fenomeni Ndocaj i kalon kufijtë

Fenomeni Ndocaj i kalon kufijtë

Nga Alban Daci Eduart Ndocaj, tashmë pa diskutim është një ndër personazhet më popullor të Shqipërisë e kjo nuk lidhet vetëm me të qenin politikan, apo deputet, por me vetë qenien e tij. Pra, Eduarti, siç e kam thënë edhe herë e tjera është një model krejt ndryshe në politikën…

Foto/ Eduart Ndocaj dhe Ylli Shehu, festojnë e këndojnë me çifteli në Kukës

Foto/ Eduart Ndocaj dhe Ylli Shehu, festojnë e këndojnë me çifteli në Kukës

Deputeti Eduart Ndocaj ka qenë një darkë me familjarë dhe miq të kolegut të tij Ylli Shehu ne hotelin “Vesel Shehu” ne Lusen te Kukesit. Deputeti Ndocaj shprehet se lidhja e tij me Kukesin eshte bere gjithnje me e forte. Përmes një statusi në rrjetin social Facebook, Ndocaj ka shpërndarë foto…

1 2 3 5