Home » 2016 » May

Kush është Lëvizja Qytetare Dibrane “Motrat më shumë se votat”?

Kush është Lëvizja Qytetare Dibrane “Motrat më shumë se votat”?

Është një lëvizje e themeluar nga disa dibranë intelektualë, kryesisht të ri, të shkolluar brenda dhe jashtë vendit. Kjo lëvizje erdhi si revoltë kundër Skandalit të fundit me Kryetarin e Bashkisë së Peshkopisë, i cili ishte një njollë e rëndë për Dibrën duke poshtëruar rolin e gruas dhe duke përdorur…

Krijohet Lëvizja Dibrane “Motrat më shumë se votat” si Revoltë kundër Rilindjes

Krijohet Lëvizja Dibrane “Motrat më shumë se votat” si Revoltë kundër Rilindjes

Skandali i Kryetarit të Bashkisë së Peshkopisë ka krijuar jo pak pakënaqësi tek Dibranët të cilët shquhet si njerëz me norma të rëndësishme morale e si një shoqëri tipike tradicionale ku femra mban një rol kyç dhe shumë të rëndësishëm. Ky skandal si shumë skandale të tjera në Shqipëri tentoi…

Per la prima volta  si sente la presenza degli albanesi per le amministrative di Savona

Per la prima volta  si sente la presenza degli albanesi per le amministrative di Savona

Oggi per la prima volta una rappresentanza della Comunità Albanese a Savona ha avuto un incontro con Ilaria Caprioglio, Candidata per Sindaco della Lista Civica appoggiata dal Centro-Destra. La Comunità Albanese era rappresentato dal sig. Gentjan Bacuku, Presidente per Liguria del Movimento Politico Albanese, Il Fronte Democristiano Albanese, dall. Dott.…