Spiegapac rrezikon deshtimin e projektit Tap Albania

images-3
Sic dihet tashme fituese e ndertimitnte Tap Albania eshte kompania franceze e mdertimit te gazsjellesve. Nuk dihet arsyeja e vertete perse duhet te fitonte pikerisht kjo kompani? Megjithate, kjo kompani ka nje transperence te vogel ose inekzistente nen lidhje me mediat dhe opinion publik.
Sipas disa burimeve Speigapac eshte shume e vonuar ne fillimin e punimeve edhe pse formalisht ne prani te Kryeministrit Rama eshte bere inaugurimi i fillimit te punimeve.
Po ashtu ka deshmi se kompania franceze ben diferencime me punetoret shqiptare. Ndoshtan francezet ecin me teoerine koloniale, por kjo nuk ka ndodhur e nuk mund te ndodh me shqiptaret.
Projekti Tap eshte i shqiptareve e ne favor te ekonomise shqiptare. Problem tjeter eshte se kompania franceze Spiegapac nuk ruan standardet ekonomike nderkombetare, sepse punetoret shqiptare paguhen me nivelin e rrogave mesatare shqiptare e te huajt paguahen me nivelin europian te rrogave.
Pra, shqiptaret mund te themi se jane skllever te francezeve edhe pse jetojne e punojne ne vendin e tyre.
Po ashtu punonjesve shqiptare nuk u garantohet ushqimi qe eshte minimalja per projekte te kesaj natyre. Nuk kane as edhe sherbimin mence e punetoret duhet te marrin buken me vete sikur te ishin tek “Ushtari i Panjohur”.

Nga Alban Daci