Home » 2016 » August

Loja politike në kurrizin e dibranëve

Loja politike në kurrizin e dibranëve

Të gjithë kishin menduar se dibranët janë të zotët për të bërë lojëra e sidomos lojëra politike. Megjithatë, këtë herë për fat të keq duket se dibranët janë subjekti i një loje politike që po luhet në mënyrë të turpshme në Tiranë. Dibranët janë sot treva më e izoluar dhe…

Ndocaj kërkesë zyrtare: Të hetohet rasti i vdekjes në Komisarit në Greqi të Pëllumb Marinkolaj, 28 vjeç nga fshati Rille i Lezhës

Ndocaj kërkesë zyrtare: Të hetohet rasti i vdekjes në Komisarit në Greqi të Pëllumb Marinkolaj, 28 vjeç nga fshati Rille i Lezhës

Kërkesë   Subjekti: Të hetohet rasti i vdekjes në Komisarit në Greqi të Pëllumb Marinkolaj, 28 vjeç nga fshati Rille i Lezhës   Drejtuar: Ministrisë së Drejtësisë së Shtetit Grek Drejtorisë së Burgjeve të Shtetit Grek Ministrisë së Punëve të Jashtme të Republikës së Shqipërisë   Nga: Eduart Ndocaj, deputet…

Njerëz të varfër me para

Njerëz të varfër me para

Nga Klementin Mile* Pak vite më parë një avokati të njohur i rrëfenin për një politikan të njohur, i cili, sipas zërave, ishte shumë i pasur. Avokati tha: “E keni gabim. Ai nuk është i pasur, është vetëm një njeri i varfër me para.” Avokati kishte shprehur një paradoks, pasi…

Turqia ka nevojë për vizionet perëndimore të Ataturkut

Turqia ka nevojë për vizionet perëndimore të Ataturkut

Turqia është një shtet i madh që po kalon një periudhë të vështirë. Ajo po kalon momentet e krizës së identitetit. Sot, Turqia ka rrëshqitur drejt kahut radikal dhe drejt modelit aziatik të qeverisurit. Shqiptarët janë themeluesit e Turqisë Perëndimore. Kjo dëshmon qartë identitetin e shqiptarëve dhe orientimin e tyre.…

1 2 3 4