Ekuilibrat ndihmojne te Majten ne Diber

FB_IMG_1472138161586PD per 25 vjet eshte mbajtur peng nga nje grup personash te cilet pertej interesave personale kane te gjithe origjine te paster komuniste me tesera partie.
Disa prej tyre kane bere biografi personash e lufte klasash ne kohen e Regjimit dhe e kane bere luften e klasave edhe ne vitet e tranzicionin.
Luften e klasave ne kohen e tranzicionit e kane bere per shkak te inferiotetit, ruajtes me cdo kusht te pushtetit dhe natyres se vjeter te komunistit.
Per kete arsye me mire nje ish komuniste i rinovuar ne socialiste se sa nje demokrat i shtitur me vese e epshme komunisti.
Familjet e verteta demokrate u larguan dhe u perjashtuan nga PD. Ne keto rrethana PD e Dibres u izolua dhe u konsumua gjithnje e me shume ne nje rreth te ngushte personash pa reputacion publik e me pasurime te konsiderueshme.
Ndersa PS ka shume persona te rendesishem qe jane dibrane e kane edhe peshe te rendesishme ne Tirane dhe ne aktivitetet e sipermarrjes.
E Majta e Dibres ka me shume miq te forte ne nivel kombetar qe do te ndikojne ne fitoren e kandidatit te Majte.
PD do te marr nje disfate te rende ne Diber e kete do ta marr pershkak te figurave lokale te konsumuara e per shkak te nje kandidatit qe deshiron te behet dibrane perseri partime, per te marr nje rroge.

A. Daci