Deshira e deshtuar e Bashes per rikthyer besimin tek njerezit.

20160929_202758
Fjalimi qe mbajti sot Basha tek Akademia Politike ishte nje tentative e hapur e Bashes per te rikthyer besimin tek qytetaret.
PD humbi zgjedhjet ne 2013 per shkak te nje konsumimi te rende qe kishte pesuar kjo force politike permes perfaqesuesve te saj.
Per cdo demokrat apo qytetar ishte e pamundur te sigurohej nje takim me nje minister, zv.minister, drejtor. Po ashtu administrata ishte kthyer ne nje cerdhe te madhe te njerezve qe abuzonin me pushtetin, qe ben korrupsion e per certifikata ne gjendje civile duke marre 50 leke te reja.
Imazhi qe u krijuar tek njerezit per demokratet e pushtetit 2005-2013 ishte ajo e nje grupi oligarkesh menefregistesh qe pasuroheshin ne kurrizin e aytetareve, qe punosonin fisin e tyre ne cdo institucione dhe nuk perfillnin askend qe nuk kishte para apo nuk kishte lekun ne xhep.
Kjo ishte nje goditje e rende per PD dhe te ardhmen e saj qe sot mund te konsiderohet sindromi i humbjes se besimit dhe kriza e identitetit.
A eshte i besueshem Basha kur thote se pranojme gabimet tona? Po eshte i besueshem vetem ne pjesen e pare, por nuk tha se i kishte korrgijuar apo se do i korrigjonte keto gabime.
A i ka korrigjuar gabimet Basha? Aspak, sepse hapjen e Akdemise Politike e beri Arben Imami, ish Minister.
Pra, nese vjen ne pushtet PD, Arben Imami behet prape minister. Po ashtu as vete Basha nuk eshte i besueshem, sepse ka qene kryetar bashkie, minister dhe cfare besimi mund te kene qytetaret se Basha do te jete tjeter?!
Po ashtu Basha foli per hapjen e PD per prurje te reja. Kjo eshte nje genjeshter tjeter e madhe. PD eshte kthyer ne nje grup oligarkesh qe bejne politike me filozofine e PPSH. Sa shanse ka qe nje i ri qe vjen jashte sistemi te behet pjese e PD? Per ne qe e njohim mire PD dhe politike pergjigja eshte: zero! Modeli i ketij grupi oligarkesh u vertetua me kandidaturen e Sherefedin Shehut qe per interesa te ngushta te Tiranes ne kundershtim me bazen e PD ne Peshkopi doli kandidat per te drejtuar bashkine.
Basha po ashtu beri thirrje se PD nuk kerkon te vij ne pushtet per veten, por per qytetaret.
Kjo eshte nje genjeshter tjeter e madhe! Ata duan te vijne vetem per veten e tyre.
Mungesa e rotacionit politik brenda PD e ben kete te pa besueshme dhe mban peng te ardhmen e saj politike.

Alban Daci