Ndocaj-Bushatit: Komuniteti Shqiptar ne Asutrali kerkon sherbim konsullor

2016-12-15-15-54-19-644556919
Perfaqesuesit e Komunitetit Shqiptar i kane kerkuar z. Ndocaj qe te bej mundur negociaten me Kryeministrin dhe Ministrin e Jashtem per te hapur sherbimin Konsullor atje.
Perfaqesuesit e Komunitetit Shqiptar ne Australi permes nje letere i kane shpjeguar z. Ndocaj se: i kane derguar nje leter Kryeministrit dhe Ministrit te Jashtem per sherbimin Konsullor te munguar, por nuk kane marre asnje pergjigje.
Duhet te theksojme se Komuniteti Shqiptar eshte i konsiderueshem ne Australi dhe nuk kane asnje sherbim konsullor.
Per cdo nevoje te sherbimeve konsullore duhet te bejne mijera klm dhe ore te tera me avion per te ardhur ne Shqiperi.
Ata sot nuk kane te mundur as rinovimin e pasaportave, nullaostave apo te sherbimeve te tjera si shtetas shqiptar.
Z. Bushati duhet te mendoje edhe per keta shtetas, te cilet me te drejte kushtetuese meritojne sherbime.