Tom Doshi dhe Eduart Ndocaj simbolizojnë forcën dhe mbështetjen e njerëzve të thjeshtë

15748038_705421172958524_1334366933_o

15748068_705422042958437_535016161_o

15748226_705421989625109_492800115_o

15748338_705422049625103_523366005_o

15748788_705421996291775_1017951367_o

15748791_705420936291881_1149280580_o

15748797_705421062958535_562427339_o

15748888_705421119625196_45892061_o

15748955_705421116291863_2063209578_o

15748957_705420996291875_509777651_o

15778215_705422066291768_851804075_o

15778516_705421106291864_1894540396_o

15778528_705425326291442_519087351_o

15784890_705424672958174_1871898196_o

15785082_705421109625197_991823365_o

15785453_705421142958527_1524152941_o

15785724_705421242958517_751424878_oSonte, Tom Doshi dhe Eduart Ndocaj ishin duke festuar festat e fundvitit me qindra qytetarë të thjeshtë në Vaun e Dejës. Në një lokal aty afër u organizuar darka festive ku të pranishëm ishin mbi 600 persona. Në qendër të vëmendjes ishin Tom Doshi dhe Eduart Ndocaj. Hyrje e tyre në mjediset e lokalit u pritë me entuziazëm, me brohoritje. Në hapjen e tij, deputeti Doshi theksojë faktin se qytetarët dhe të pranishmit janë një mbështetje e madh për dhe këtë e kanë bërë pavarësisht marrëdhënieve politike.
Pas Doshi fjalën e mori deputeti Ndocaj, i cili theksojë se: disa nga politika u munduam ta eliminon politikisht, por falë mbështetjes suaj ai është sot më i fortë se kurrë. Darka vazhdojë nën tingujt e çiftelisë dhe sharkisë të vëllezërve Lleshi.
Ajo që ra në sy dhe ishe me të vërtetë madhështore ishte fakti se 600 të pranishëm para se të largoheshin hynë në radhë për t’i shtrënguar dorën Tom Doshit dhe Eduart Ndocaj. Kurrë nuk kisha parë një skenë të tillë, e cila në pamje të parë ishte vetëm madhështore, politikisht dhe për efekte sociologjike me të vërtetë duhet të studiohet. Si njohës i shkencave politike, pas kësaj skenë, u binda se Ndocaj dhe Doshi, nuk kanë vetëm mbështetje virtuale, por janë një faktor I rëndësishëm social dhe politik në vend.
Impakti i deputeti Ndocaj në politikën shqiptare dhe në optikën e saj nacionale ka pasur një rol të jashtëzakonshëm. Eduart Ndocaj, akoma pa marrë mandatin e deputetit dhe pa u menduar dy herë- në kohën kur shumica ju sulën Doshit për ta sulmuar, burgosur dhe eliminuar- ishte i vetmi që e mbështeti pa asnjë rezervë. Eduart Ndocaj, me politikën e tij dhe me orientimin e tij ka krijuar ekuilibra të rinj në politikën shqiptare dhe në parlament që shkojnë përtej kanaleve tradicionale.
Sot, Tom Doshi dhe Eduart Ndocaj kanë një reputacion të jashtëzakonshëm në politikën shqiptare e po ashtu edhe në shoqërinë civile. Nëse ka politikanë që kanë dyshime për forcën dhe peshën politike të Tom Doshit dhe Eduart Ndocaj, pasi të shikojnë këto foto, do të kuptojnë se nuk është tamam ashtu.
Tom Doshi dhe Eduart Ndocaj ka dalë përtej kornizave të pushtetit dhe të influencave tradicionale të partive politike, sepse faktorizimi i tyre është më i rëndësishëm se faktorizimi i sistemit politik. Doshi dhe Ndocaj, duke treguar një miqësi të sinqertë dhe po ashtu duke pasur shumë aksione të përbashkëta politike, janë në gjendje të faktorizojnë politikën dhe nuk presin të faktorizohen prej asaj.