Ndocaj: ja cfare kriteresh duhet te kene deputetet e rinj

eduNdocaj i pyetur ne nje interviste eskluzive se kush duhet te jene kriteret e personave qe duhet te perfshihen ne listat e partive per garen zgjedhor te qershorit 2017 jep kete pergjigje: 

 

“…Unë, mendoj për sa u përket kritere ligjore janë të gjitha të shkruara në kushtetutë dhe në paketën e re të reformës së drejtësisë. Pra, mendoj se kusht themelor është e duhet të jetë biografia e pastër ligjore e çdo personi që kërkon të kandidoj apo të zgjidhet deputet. Megjithatë, unë mendoj se ka ardhur momenti të cilësohen edhe kritere morale dhe politike. Duhet të futen në lista persona që kanë lidhje fizike dhe sociale me zonën që duan të përfaqësojnë. Ky mendoj duhet të jetë një kriter i rëndësishëm i pa shkruar, por që duhet të respektohet…”